Hoppa till sidans innehåll

ETK arrangerar fr.o.m januari 2022 “RASEBORG TOUR” i både TENNIS och PADEL!!

| Uncategorized

Båda tävlingsformerna är “öppna” för vuxna damer och herrar, och i padel kan man även spela mixed.

Anmälan till respektive tour skall göras senast 31.12.2021 till info@etktennis.fi.

Välkomna med! Ju flera deltagare, desto roligare blir det! (Och det behöver inte bli så allvarligt :))

Info gällande spelsystemet:


Raseborg Tennis Tour (RTT)

ETK arrangerar en gemensam tennistour för både damer och herrar på alla spelnivåer, med start i januari 2022. Under vårterminen spelas preliminärt fyra omgångar. Touren formas av olika grupper på 4-6 spelare och de delas in enligt spelnivå. Varje spelare har ca. 5 veckor på sig att slutföra sina matcher i varje omgång, varefter gruppvinnaren(och möjligtvis även tvåan) stiger till följande nivå och den spelare som är sist(och möjligtvis nästsista) faller ner en nivå. Hur många som stiger och sjunker beror på gruppstorleken.

Touren fortsätter automatiskt med höst- och vårtermin och spelarna är automatiskt med i följande omgång om man inte meddelat annat. Då förstås i sin nya grupp beroende på hur man placerade sig föregående säsong. Matcherna spelas på tid och den spelare som samlat flest games under en timme har vunnit matchen. Fördelar tillämpas. Ett påbörjat game räknas inte när tiden gått ut (klockan ringer). Inbollning 5 min och sidbyte efter var tredje game( även en kort drickapaus tillåten). Vinnaren sätter in slutresultatet i Playtomic. Spelarna kommer sinsemellan överens om matchtid och gör bokningen och betalning via Playtomic. ”Hemmaspelaren” ansvarar för att ha bollar, helst nya. Matcherna skall spelas i ETK:s hall. Ingen deltagaravgift uppbärs för medlemmar i föreningen. (Avgift för icke medlemmar är 10€/säsong.) Anmälan till touren skall göras till info@etktennis.fi senast 31.12. I anmälan skall framkomma spelarens namn, e-post och telefonnummer.

Mer information ges före säsongstarten när antal deltagare har klarnat.

Tills dess kan frågor riktas till Peter Helenius , 0503749049 , info@etktennis.fi Jonas Hägglund, 0405689639 Matias Wikholm, 0407256825

Raseborg Padel Tour (RPT)

ETK arrangerar en gemensam padeltour för både damer och herrar på alla spelnivåer, med start i januari 2022. Under vårterminen spelas preliminärt fyra omgångar. Touren formas av olika grupper på 4-6 par och paren delas in enligt spelnivå. Varje par har ca. 5 veckor på sig att slutföra sina matcher i varje omgång, varefter gruppvinnaren(och möjligtvis även tvåan) stiger till följande nivå och det paret som är sist(och möjligtvis nästsista) faller ner en nivå. Hur många som stiger och sjunker beror på gruppstorleken.

Touren fortsätter automatiskt med höst- och vårtermin och paren är automatiskt med i följande omgång om man inte meddelat annat. Då förstås i sin nya grupp beroende på hur man placerade sig föregående säsong. Matcherna spelas i ”bäst av tre set” med en ”Golden point” vid läget 40-40. Vid ställning 6-6 spelas tiebreak till 7(med 2p skillnad). Sidbyte vid udda tal, som i tennis. Varje vunnet set ger ett poäng i tabellen. Tar den bokade tiden slut, vinns setet av den som för tillfället är i ledning. Vinnarparet sätter in slutresultatet i Playtomic. Paren kommer sinsemellan överens om matchtid och gör bokningen och betalning via Playtomic. Reservspelare är tillåtna, bara personen inte redan deltar i serien. ”Hemmalaget” ansvarar för att ha bollar, helst nya. Matcherna skall spelas i ETK:s hall. Ingen deltagaravgift uppbärs för medlemmar i föreningen. (Avgift för icke medlemmar är 20€/par/säsong.) Anmälan till Touren skall göras parvis till info@etktennis.fi senast 31.12. I anmälan skall framkomma båda spelarnas namn, e-post och telefonnummer. Mer information ges före säsongstarten när antal deltagande lag har klarnat.

Tills dess kan frågor riktas till Peter Helenius , 0503749049 , info@etktennis.fi Jonas Hägglund, 0405689639 Matias Wikholm, 0407256825

Läs även